Suzan werd 3e tijdens de Louwman Dakar Challenge

Suzan werd 3e tijdens de Louwman Dakar Challenge, en mocht met ons mee naar Rallye du Maroc.

Lees hieronder wat Suzan haar ervaring is:

Hoe heb ik de rally ervaren? 

Ik begin bij het begin en dat is maart 2023, de 1e Dakar challenge, helaas geen golden ticket.
11 mei een Quiz en daar heb ik een ticket bemachtigd, de finale op het Eiland van Maurik.
De 3e prijs, mee naar het WK in Marokko! Hoe gaaf is dat? Heel gaaf en een unieke ervaring!
Een kijkje achter de schermen van een goed geolied team en daar heb ik deel van kunnen uitmaken.
Het was even wennen om mijn plek te vinden in de groep, dit is gelukt en heb veel gezien en geleerd en hoe je in korte tijd deel hiervan uitmaakt.
Op de heenweg 2 fabrieks buggy’s opgehaald in Portugal om vervolgens door te rijden naar de haven van Almeria om de boot te pakken voor de overtocht naar Nador, Marokko.
Alle documenten waren in orde en konden snel inschepen en na ruim 6 uur varen aangekomen in Nador om de reis te vervolgen naar Agadir voor het 1e bivak.
Hier heb ik kunnen zien wat de voorbereidingen zijn voor de 1e rally dag, buggy’s aanpassen naar de wensen van de coureurs en deze kunnen getest worden op de daarvoor bestemde testdagen, te weten shakedown.
Er vindt ook een FIA keuring plaats, hier worden de buggy’s, kleding en materialen gecontroleerd voor de rally. Dit moet in orde zijn om mee te kunnen rijden in de rally.
Tijdens de rally hebben we het bivak 2x verplaats, van Agadir naar Zagora en van Zagora naar Merzouga. Alles inpakken, een lange rit voor de boeg en bij aankomst het bivak weer opbouwen en zorgen dat de monteurs aan het werk kunnen zodra de buggy’s binnenkomen en de coureurs voorzien worden van eten en drinken.
Het waren lange dagen en korte nachten, zeker voor de monteurs, maar dat was het zeker waard!
Zelf heb ik kunnen ervaren wat een hecht team is en hoe ze het toch weer voor elkaar krijgen de buggy’s, elke dag weer, startklaar te maken.
De reis terug naar Nederland begon in de nacht van donderdag op vrijdag 20 oktober, 04.00 uur om vervolgens op zaterdag 21 oktober 22.30 uur thuis aan te komen.
Al met al een reis om nooit te vergeten.  

Dank jullie wel voor deze ervaring!

Bekijk hier de vacatures van Louwman Werken bij – vacatures – Louwman Group

Start typing and press Enter to search